Să redescoperim inocența copilăriei

09:07, 09-06-2021 | Postat in: Activităţi

Să redescoperim inocența copilăriei

 Vă invităm astăzi, 9 iunie, la ora 13:30 pe platforma Microsoft Teams la lansarea volumului „Învierea lui Hristos, bucuria sufletului”, realizat în cadrul Proiectului Transnațional „Tradiții și obiceiuri de o parte și de alta a Prutului și a românilor de pretutindeni”, inițiat și coordonat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași.

            “Volumul a izvorât din sufletele pure ale unor copii care trăiesc fiecare clipă a sărbătorilor pascale cu mult entuziasm, păstrat veșnic în inimile mai multor generații ale unui popor care se mândrește cu originile sale” – menționează coordonatorul lucrării, prof. Floricica Morariu. Pe parcursul celor nouă zile ale atelierului, am regăsit în postările participanților obiceiuri uitate de mulți, dar conservate cu grijă de înaintași în minți luminate și cufere atinse de semnele trecerii timpului. Cu ocazia acestui proiect, copiii au avut prilejul de a se mândri cu bunicii lor, afirmând, în cadrul activității, că aflaseră de existența unor tradiții la căldura sobei casei bătrânești.

            Cu fiecare filă parcursă, cititorul intră într-o lume în care redescoperă inocența unei copilării efemere, dar care nu a fost afectată de schimbarea vremurilor. Transnaționalitatea proiectului a produs și stimulat dorul de tradițiile neamului, lăsate în urmă odată cu pământul strămoșesc. Participanții au accentuat apropierea pe care au simțit-o de copiii din diaspora, prin intermediul poveștilor pe care le-au aflat și care, spre surprinderea lor, erau identice cu cele știute de la bunici. În volum apar lucrări ale elevilor din Iași, Oradea, Târgu-Neamț, Bihor, Caraș-Severin, Suceava, dar și ale celor din diaspora din țări precum, Germania, Italia și Republica Moldova. Toate lucrările sunt coordonate de profesorii lor de diferite specialități.

Invierea lui Hristos, bucuria sufletului

Evenimente

LIIS în presă
11:47, 25-03-2024

LIIS în... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2024
12:55, 12-03-2024

Promoția 1979 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire vineri,... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2023
14:15, 25-10-2023

Promoția 1978 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire... citeşte mai mult »