URMAŞII LUI MOISIL

CONCURS INTERJUDEŢEAN DE INFORMATICĂ
Ediţia a VI-a, 24-26 martie 2006

24-26 martie 2006

» 
» 
» 
» 
» 
» 
» 
» 
» 

 

 

An de an, prin participarea la concursurile scolare nationale si rezultatele remarcabile obtinute în competitiile internationale, elevii din România au dovedit ca sunt capabili de performante deosebite. Principalul instrument de selectie, antrenare si promovare a valorilor ramâne competitia.

Liceul de Informatica “Grigore Moisil” din Iasi a initiat în anul 2001 un concurs de informatica, denumit “Urmasii lui Moisil”, în onoarea patronului liceului.

Acest concurs, adresat initial numai elevilor din judetele care fac parte din Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanta Iasi, s-a extins an de an, la ora actuala reunind elevi de performanta din toate judetele Moldovei, precum si judete apropiate. Nu în ultimul rând trebuie sa fie mentionata participarea a doua echipe din Republica Moldova, una de la Colegiul Financiar-Bancar, liceu partener al liceului nostru si una formata din membri ai lotului national al Republicii Moldova.

În acesti ani, concursul “Urmasii lui Moisil” a reusit sa devina mai mult decât o traditie în peisajul competitional al învatamântului de informatica, a devenit un punct de referinta.

Prestigiul acestui concurs se datoreaza calitatii si nivelului ridicat al problemelor propuse, modalitatii de lucru novatoare, evaluarii la standarde internationale.