REGULAMENT DE CONCURS

 

1. Proba de concurs pentru Concursul National de Informatica “Urmasii lui Moisil” consta din problemele de la runda 12 din cadrul programului de pregatire de performanta în informatica .campion.
2. Concursul se desfasoara prin intermediul site-ului “.campion” la adresa http://campion.edu.ro. Consultati cu atentie Regulamentul .campion!
3. Pentru a participa la concurs fiecare elev va fi înscris pe acest site, în conformitate cu grupa de concurs (grupa mica – elevii de clasa a IX-a; grupa mijlocie – elevii din clasa a X-a si grupa mare – elevii din clasele XI–XII). Dupa înscriere, fiecare elev va avea asociat un ID numeric, un nume de utilizator în cadrul site-ului si o parola care vor fi comunicate înaintea începerii concursului.
4. Problemele vor fi publicate pe site la ora 9.00. Fiecare elev trebuie sa acceseze site-ul pentru a citi problemele (în sectiunea Probleme, subsectiunea corespunzatoare grupei).
5. Timpul de lucru este 9.00-12.00.
6. Limbajele de programare admise sunt Pascal, C si C++. Concurentii pot lucra, la alegere, sub sistemul de operare MicroSoft Windows XP sau sub sistemul de operare Red Hat Linux. Fiecare concurent va avea un cont cu acelasi nume si aceeasi parola (primite înainte de concurs) pe serverul Linux intern al liceului, pentru a putea testa sursele proprii.
7. În prima jumatate de ora de concurs aveti dreptul sa adresati comisiei în scris întrebari referitoare la eventuale neclaritati din enuntul problemei. Întrebarile trebuie sa fie formulate astfel încât raspunsul sa poata fi DA sau NU. Daca veti pune o întrebare ambigua, al carei raspuns se afla în enunt sau care solicita indicatii de rezolvare a problemelor, veti primi raspunsul FARA COMENTARII. Intrebarile vor fi trimise prin mail propunatorului problemei, adresa de e-mail fiind specificata în enuntul problemei.
8. Pentru fiecare problema vor fi precizate restrictii referitoare la memorie. Valorile implicite sunt memorie totala: 16.0 Mb, din care pentru segmentul de stiva: 1.0 Mb. De asemenea este specificat si timpul maxim de executie pe test. Acest timp este fixat pentru S.O. Linux pe un calculator Athlon 2.2 GHz.
9. Solutiile problemelor vor fi trimise comisiei prin intermediul site-ului.
Pentru aceasta trebuie sa:
– va autentificati (sectiunea Autentificare) specificând numele de utilizator în cadrul site-ului si parola.
– dupa autentificare, accesati sectiunea Probleme.
– selectati problema pentru care doriti sa trimiteti solutia si actionati link-ul de trimitere a solutiei.
– va aparea un formular în care trebuie sa specificati numele problemei, limbajul de programare utilizat si sa indicati calea catre fisierul care contine solutia problemei dvs.
Aceasta operatie trebuie sa o repetati ori de câte ori doriti sa trimiteti o rezolvare. Pentru o problema puteti trimite rezolvarea de câte ori doriti. Se pastreaza numai ultima varianta trimisa.
10. Nu asteptati ultimul minut pentru transmiterea problemelor pe server, vor fi foarte multe conexiuni simultane si veti avea probleme cu accesul la server. Când finalizati o problema, trimiteti sursa imediat.
11. Evaluarea va fi realizata sub sistemul de operare Red Hat Linux 9.
12. Compilatoarele utilizate de comisie sunt Free Pascal 1.0.6. si GNU C and C++ Compiler 3.2.2.
Parametrii din linia de comanda pentru compilare sunt:
* pentru o sursa Pascal: fpc -Xs program.pas
* pentru o sursa C: gcc -lm -Wall -O2 -static -o numefisier
* pentru o sursa C++: g++ -lm -Wall -O2 -static -o numefisier
13. Rezultatele evaluarii vor fi publicate pe site pâna la ora 17.30. Pentru a vizualiza rezultatele trebuie sa accesati sectiunea Runde si sa consultati rezultatele corespunzatoare rundei 12. Fiecare concurent autentificat poate consulta pe site si borderoul individual de evaluare.
14. Dupa evaluare, pe site vor fi publicate în sectiunea Probleme solutiile corecte ale problemelor precum si testele utilizate pentru evaluare. La ora 17.30 veti avea acces în laboratoarele liceului pentru a testa sursele proprii pe datele de test.
15. Dupa terminarea probei de concurs, nu se admit nici un fel de modificari ale surselor concurentilor.