ACASA
    DESFASURARE
       PROGRAM
       REGULAMENT
    PARTICIPANTI
       ORGANIZATORI
       CONCURENTI
       SPONSORI
    CONCURS
       PROBLEME
       REZULTATE
    RESURSE
       LEGATURI UTILE
       IMAGINI
       CONTACT

Regulament de concurs

regulament de concurs | regulament de organizare | detalii tehnice

 1. Proba de concurs pentru Concursul National de Informatica "Urmasii lui Moisil" consta din problemele de la runda 13 din cadrul programului de pregatire de performanta in informatica .campion.

 2. Concursul se desfasoara prin intermediul site-ului ".campion" la adresa http://campion.edu.ro. Consultati cu atentie Regulamentul .campion!

 3. Pentru a participa la concurs fiecare elev va fi inscris pe acest site, in conformitate cu grupa de concurs (grupa mica - elevii de clasa a IX-a; grupa mijlocie - elevii din clasa a X-a si grupa mare - elevii din clasele XI-XII). Dupa inscriere, fiecare elev va avea asociat un ID numeric, un nume de utilizator in cadrul site-ului si o parola care vor fi comunicate inainte de inceperea concursului.

 4. Problemele vor fi publicate pe site la ora 9.00. Fiecare elev trebuie sa acceseze site-ul pentru a citi problemele (in sectiunea Probleme, subsectiunea corespunzatoare grupei).

 5. Timpul de lucru este 9.00-12.00.

 6. Limbajele de programare admise sunt Pascal, C si C++. Concurentii pot lucra, la alegere, sub sistemul de operare MicroSoft Windows XP sau sub sistemul de operare Red Hat Linux. Fiecare concurent va avea un cont cu acelasi nume si aceeasi parola (primite inainte de concurs) pe serverul Linux intern al liceului, pentru a putea testa sursele proprii.

 7. In prima jumatate de ora de concurs aveti dreptul sa adresati comisiei in scris intrebari referitoare la eventuale neclaritati din enuntul problemei. Intrebarile trebuie sa fie formulate astfel incat raspunsul sa poata fi DA sau NU. Daca veti pune o intrebare ambigua, al carei raspuns se afla in enunt sau care solicita indicatii de rezolvare a problemelor, veti primi raspunsul FARA COMENTARII. Intrebarile vor fi trimise prin mail propunatorului problemei, adresa de e-mail fiind specificata in enuntul problemei.

 8. Pentru fiecare problema vor fi precizate restrictii referitoare la memorie. Valorile implicite sunt memorie totala: 16.0 Mb, din care pentru segmentul de stiva: 1.0 Mb. De asemenea este specificat si timpul maxim de executie pe test. Acest timp este fixat pentru S.O. Linux pe un calculator Sempron 2200 (1.5 Ghz).

 9. Solutiile problemelor vor fi trimise comisiei prin intermediul site-ului. Pentru aceasta trebuie sa:

  • va autentificati (sectiunea Autentificare) specificand numele de utilizator in cadrul site-ului si parola.
  • dupa autentificare, accesati sectiunea Probleme.
  • selectati problema pentru care doriti sa trimiteti solutia si actionati link-ul de trimitere a solutiei (prin intermediul site-ului se va trimite fisierul sursa!).
  • va aparea un formular in care trebuie sa specificati numele problemei, limbajul de programare utilizat si sa indicati calea catre fisierul care contine solutia problemei dvs.

  Aceasta operatie trebuie sa o repetati ori de cate ori doriti sa trimiteti o rezolvare. Pentru o problema puteti trimite rezolvarea de cate ori doriti. Se pastreaza numai ultima varianta trimisa.

 10. Nu asteptati ultimul minut pentru transmiterea problemelor pe server, vor fi foarte multe conexiuni simultane si veti avea probleme cu accesul la server. Cand finalizati o problema, trimiteti sursa imediat.

 11. Evaluarea va fi realizata sub sistemul de operare Red Hat Linux 9.

 12. Compilatoarele utilizate de comisie sunt Free Pascal 2.0.2. si GNU C and C++ Compiler 3.2.2. Parametrii din linia de comanda pentru compilare sunt:

  • pentru o sursa Pascal: fpc -Xs program.pas
  • pentru o sursa C: gcc -lm -Wall -O2 -static -o numefisier
  • pentru o sursa C++: g++ -lm -Wall -O2 -static -o numefisier

 13. Evaluarea se realizeaza online. Cand publicati pe site o solutie ea va fi rulata pe cel putin unul dintre exemplele din enunt si veti primi imediat rezultatul evaluarii (un mesaj de eroare sau punctajul acordat pe exemplu, in functie de situatie). Punctajul acordat pe exemplele din enunt nu se va lua in considerare in punctajul final.

 14. Rezultatele evaluarii vor fi publicate pe site pana la ora 12.30. Pentru a vizualiza rezultatele trebuie sa accesati sectiunea Runde si sa consultati rezultatele corespunzatoare rundei 13. Fiecare concurent autentificat poate consulta pe site si borderoul individual de evaluare.

 15. Dupa evaluare, pe site vor fi publicate in sectiunea Probleme solutiile corecte ale problemelor precum si testele utilizate pentru evaluare. In intervalul orar 12.30-13.30 veti avea acces in laboratoarele liceului pentru a testa sursele proprii pe datele de test.

 16. Dupa terminarea probei de concurs, nu se admit nici un fel de modificari ale surselor concurentilor.

sus