CONCURSUL DE PROGRAMARE "URMASII LUI MOISIL"

Argument

Un antrenament eficient la informatica se poate realiza numai prin rezolvari de probleme. Pregatirea individuala sau pregatirea virtuala (prin intermediul retelei Internet) nu este suficienta. Elevii trebuie sa fie în competitie directa, sa se confrunte în conditii reale de concurs pentru a obtine rezultate de performanta. Din competitie si colaborarea între valori se naste cu adevarat performanta.
Orice concurs cu care se confrunta elevii reprezinta un câstig pentru pregatirea lor profesionala.

Prezentare

Concursul "Urmasii lui Moisil" se adreseaza elevilor care doresc sa obtina performante în domeniul informaticii.
Proba de concurs consta din rezolvarea a doua probleme de factura algoritmica si implementarea solutiilor în unul dintre limbajele de programare Pascal, C sau C++.
Evaluarea solutiilor se realizeaza cu un soft de evaluare automata, în conditii similare celor existente la olimpiadele internationale de informatica.

Participanti:
La acest concurs participa elevi din clasele 9-12.

2001
Elevi din Timisoara, Iasi, Cluj, Petrosani, Brasov, Bucuresti unde au functionat primele licee de informatica din tara.

2002
Aceasta editie s-a constituit ca un prim concurs adresat elevilor din Centrele de Excelenta din Centrele Regionale pentru Tineri Capabili de Performanta Iasi si Galati (care acopera întreaga arie a Moldovei).

2003
Elevi din liceele denumite "Grigore Moisil" (Iasi, Timisoara, Braila, Bucuresti) si din Republica Moldova.

2004
Elevi din judetele Moldovei (Braila, Botosani, Galati, Iasi, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui) si elevi invitati din din judetul Dolj si de la Liceul "Grigore Moisil" Bucuresti

 

^sus^

©Madalina Chicu