Anunț testare clasa a V-a 2020/2021

12:00, 30-06-2020 | Postat in: Activităţi

În atenția elevilor și părinților/tutorilor legali ai elevilor claselor a IV-a participanți la procesul de selecție pentru clasa a V-a, an școlar 2020/2021

Rezultate finale

Părinții / susținătorii legali ai elevilor declarați admiși sunt invitați în perioada 1-3 iulie, în intervalul 9:00-14:00, la secretariatul liceului, să aducă Anexa la Cererea de înscriere în clasa a V-a completată, împreună cu cópii după certificatul de naștere al copilului și cărțile de identitate ale părinților / susținătorului legal.

„Eventualele contestații se depun la secretariatul liceului luni, 29.06.2020, în intervalul 9:00-12:00, completând  acest formular  Rezultatele finale vor fi publicate pe 30.06.2020”

Subiecte și Barem Limba Română

Subiecte și Barem Matematică

Repartizarea pe săli

Programarea intrării în sălile de  examen

Schema săli

Ordin 874 2020 purtare masca

(Extras din procedura de organizare și desfășurare a selecției elevilor clasei a V-a, an școlar 2020 – 2021)

 
Procesul de selecție a elevilor pentru clasa a V-a, an școlar 2020 – 2021, se desfășoară în condiții speciale, reglementate prin Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, nr. 4220 / 769 / 2020, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS – CoV – 2, în unitățile / instituțiile de învățământ.
 
Părinții / tutorii legali ai elevilor sunt rugați să aibă în vedere următoarele recomandări:
 
1. Pentru probele scrise, elevii vor avea la ei:
a. declarația pe proprie răspundere privind starea de sănătate a copilului, asumată de părinte / tutore legal, prin semnătură; Model Declarație
b. instrumente de scris – pix/stilou cu pastă/cerneală de culoare albastră, cu suficiente rezerve astfel încât întreaga lucrare să fie scrisă cu aceeași culoare, iar pentru matematică, în plus, creion negru și instrumente geometrice;
c. carnet de note vizat la zi cu fotografie;
d. șervețele/batiste de hârtie;
e. eventuale medicamente/dispozitive medicale dacă este cazul (de exemplu spray pentru crizele de astm).
Recomandăm ca elevii să aducă doar strictul necesar pentru testare. Alte materiale / efecte personale  vor fi lăsate la sala de bagaje.
 
2. Elevii vor intra în instituția de învățământ conform programării accesului (programare postată pe site, vineri, 26.06.2020). La intrare, vor prezenta personalului declarația pe propria răspundere privind starea de sănătate a copilului, completată / semnată de părinte.
 
3. Este foarte importantă respectarea programării orelor de sosire la școală, pentru a nu crea un timp de așteptare foarte mare pentru unii copii, sau rânduri de așteptare. În această situație, există riscul blocării circulației pe străzile foarte înguste din jurul școlii. De aceea, părinții sunt rugați să oprească doar cât este necesar copilului să coboare din mașină și să nu staționeze în zonă. Se poate staționa, doar pentru coborâre, în dreptul intrării elevilor, dar și în dreptul intrării profesorilor, de pe aceeași stradă: str. Petre Andrei, nr.9.
 
4. La intrarea în școală, elevii sunt triați epidemiologic de către personal medical calificat, primesc mască, sunt preluați și însoțiți în sala de examen de către angajații liceului, cu o eventuală oprire la sala de bagaje, unde vor lăsa (sub supraveghere) lucrurile personale, telefoanele închise – mijloacele electronice de comunicare  oprite; cei care refuză depozitarea acestor obiecte nu vor fi primiți la testare.
 
5. În sălile de testare este material dezinfectant, elevii vor purta mască. Nu este permis accesul candidaților în sala de testare cu materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, cu mijloace electronice de calcul. Nu este permis schimbul de materiale, ciorne între candidați, discuțiile între candidați pe perioada desfășurării probelor, deranjarea celorlați participanți la testare. Conținutul ciornelor nu este luat în considerare în evaluarea tezelor și acordarea punctajului. Frauda sau tentativa de fraudă conduc la eliminarea elevului din testare.
 
6. Între cele două probe ale testării, elevii au o pauză de 15 minute, în timpul căreia pot părăsi sala de clasă, sub supravegherea personalului liceului, cu respectarea regulilor de distanțare; nu vor ieși în exterior; orice solicitare se poate adresa  personalului școlii.
 
7. Probele de testare: probă scrisă la Limba și literatura română (prima probă) și probă scrisă la Matematică (a doua probă). Punctajul final al fiecărui candidat este compus din: 40% din punctajul realizat de acesta la prima probă, cumulat cu 60% din punctajul realizat din a doua probă.
 
8. După încheierea probelor, elevii sunt preluați din sălile de examen și conduși spre ieșire, unde vor arunca masca primită într-un container special pregătit pentru aceasta și vor primi o mască nouă.
 
Mult succes copiilor și multă sănătate tuturor!

„Părinții  / tutorii legali sunt invitați  să verifice lista elevilor înscriși la testarea pentru clasa a V-a și să  semnaleze  eventualele neconcordanțe la adresa licinfoiasi@liis.ro. Rugăm, de asemenea, ca eventualele solicitări de retragere să fie trimise la aceeași adresă până pe 25 iunie 2020.”

Elevi înscriși în perioada 27.05-12.06.2020

Număr de elevi înscriși  la 12.06.2020 : 263

În conformitate cu Nota M.E.C 29852/22.05.2020, liceul nostru organizează înscrieri pentru ocuparea locurilor la clasa a V-a, anul școlar 2020-2021.

Oferta educațională: 3 clase.

Perioada de înscrieri: 27 mai – 12 iunie 2020.

Înscrierile se vor putea face exclusiv on-line, prin completarea unei cereri-tip. Pentru informații suplimentare puteți suna la numărul de telefon 0232211826, în zilele lucrătoare ale perioadei de înscriere, în intervalul orar 10:00 – 13:00.

În situația în care numărul cererilor de înscriere va depăși numărul locurilor disponibile, se va organiza selecția elevilor prin testare).

Desfășurarea probelor de selecție: 27 iunie 2020:

–          Limba română : ora 10:00;

–          Matematică:       ora 11:15.

Între cele două probe este o pauză de 15 minute.

Accesul elevilor în săli și modalitatea de desfășurare vor fi cuprinse într-o procedură realizată cu respectarea legislației în vigoare și în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național (aceasta va fi disponibilă pe site-ul școlii cu 48 de ore înainte de desfășurarea probelor).

Afișarea rezultatelor inițiale: 28 iunie 2020.

Depunerea eventualelor contestații: 29 iunie 2020.

Afișarea rezultatelor finale: 30 iunie 2020;

Testarea are caracter județean și se adresează exclusiv elevilor de clasa a IV-a.

Subiectele vor fi elaborate în conformitate cu programele școlare în vigoare, exceptând conținuturile specifice clasei a IV-a, semestrul al II-lea (vezi programele Limba Română Matematica).

Modalitatea de ocupare a locurilor propuse: în ordinea descrescătoare a punctajelor cumulate obținute la cele două probe, ponderea fiind de 40% din punctajul realizat la Limba română și 60% din cel de la Matematică.

Modele de teste pot fi descărcate de aici (Limba Română Matematică).

Evenimente

LIIS în presă
11:47, 25-03-2024

LIIS în... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2024
12:55, 12-03-2024

Promoția 1979 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire vineri,... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2023
14:15, 25-10-2023

Promoția 1978 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire... citeşte mai mult »